ERR teenib tõesti kõrgeimat võimu

Artikkel ilmus ka Delfis

See pole mingi saladus, et meie nn mainstream (ehk loetuim) ajakirjandus, toetab valdavalt vaid edukaid. Neid ei huvita mõtted, vaid pigem edukus ning siis alles mõtted.

Erakapitalil põhinevaid meediakanaleid vabandab mingilgi määral, et kui neid ei tarbita, pole reklaamitulu ning pole ka elu. Samas rahvusringhääling põhineb rahvuskapitalil ehk iga meie inimese maksukroonil ning lisaks veel erameedia toetustel – 100 miljonit telekanali pealt. Erameediat kooritakse seetõttu, et ta ei näitaks reklaame ning kuna ERR ei võitle reklaamitulu pärast, siis pole ka nii elutähtis näidata vaid vapraid ja edukaid.

Tegelikkuses me näeme ERRis vaid vapraid ja edukaid, eelkõige edukaid, aga meenutades eelmisi Riigikogu valimisi, siis ka vaprat – Rohelisi. Teisi vapraid eriti ei mainitud. Poliitiliselt lastakse areenile vaid edukad. Kusjuures, kui kunagi võis edukaks pidada erakonda, kes on Riigikokku valitud, siis nüüd ei saa sedagi enam: viimastes Foorumites on piltlikult esindatud Edgar, Sven, Mart ja Andrus. Kus on Juhan? Kus on Marek? Ei tea. Üks Juhan oli põllupidajate esindajana esindatud, aga mitte otseselt Juhanina, samas tõesti, kord oli Marek suisa esindatud. Muidu Juhan-Marekil sel hooajal nagu polekski enam sõnaõigust.

Siin saab öelda, et ERR lähtub vaid edust, mitte mõtetest. Edgar ja Andrus, kelle vahel käib põhiline kemplus, ajasid vägagi erinevaid mõtteid, vastandlikke. Nii et mõtteid lasti sisse küll. Aga kelle mõtteid? Edukate, nende, keda oletatakse, et valitakse ka kevadel Riigikokku (ERRi ellujäämist otsustama).

Mind huvitab, et kas ERR saab aru, et kes on tema leivaisa, aga nähes ERRi käitumist ning rahva päris olulist rahulolematust, siis ERR saab vägagi hästi aru, kes talle leiba annab – Riigikogulased.
ERR on juba ammu aru saanud, et kõrgeima võimu kandja Eestis senise kautsion-künnise süsteemi jätkumisel on Riigikogu ning neid teenides ta teenib tõesti kõrgeima võimu kandjat.

Janno Tults: tutvustus

Maksunduse üliõpilane Tallinna Majanduskoolis. Matemaatikaõpetaja magister Tallinna Ülikoolist. Matemaatika bakalaureus Tallinna Ülikoolist. Elan Tallinnas. Juhin ja toimetan Tarkuseveski UÜs.
Rubriigid: Avaldatud meedias, Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga