Abipaketid

Abivajajaid tuleb aidata, see on kindel. Samas, kui abivajadus on väga suur, siis tekib küsimus, kas ikka aidata ilma oluliste kokkuhoiumeetmeteta?

Enesepettus

Vaadates uudiseid, siis Portugalile nt lubatakse jätta alles palgad, aga sunnitakse müüma strateegilisi ettevõtteid. Miks sunnitakse müüma strateegilisi ettevõtteid? Strateegiliste ettevõtete puhul ei kehti tavapärased turumajanduse reeglid, et kui ei toimi kasumlikult, lõpetame ära. Samuti on strateegilise ettevõtte müügist saadav suur tulu ühekordne, sest kasumist enam riigile sentigi ei anta või osalise erastamise puhul, antakse vaid osa kasumist. Kusjuures kaob riigil ära kontroll hindade üle või hakkavad suurde kontserni kuuluvad ettevõtted uusi kõrvaltegevuse turule tulijaid lihtsalt turult välja sööma. Heidetakse seda ette meie Eesti Energiale elektritööde puhul, miks ei saa see juhtuda seda enam eraomanike käes.

Liug kiireneb

Portugal jäetakse allakäiguspiraali rahulikult või algul pidurdatult, aga edaspidi isegi kiirendatult edasi liuglema, sest kulutused jäävad suhteliselt kõrgeks, aga tulud… need manduvad aina enam kasvõi tõusvate toormehindade, energia vm baastoodete hindade tõusu puhul. Kui energia hind tõuseb, siis teatavasti tõusevad ka teised hinnad, mis omakorda vähendab tulusid. Lõpuks tuleb ikkagi hakata palku maha võtma.

Janno Tults: tutvustus

Maksunduse üliõpilane Tallinna Majanduskoolis. Matemaatikaõpetaja magister Tallinna Ülikoolist. Matemaatika bakalaureus Tallinna Ülikoolist. Elan Tallinnas. Juhin ja toimetan Tarkuseveski UÜs.
Rubriigid: Määratlemata, Riiklik kontroll. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga