Türgi vs Süüria ja Iisrael

Teisipäeval käis läbi uudis, et Süüria tulistas alla Türgi hävituslennuki, mil see oli rahvusvahelises õhuruumis. Türgi võttis sõna, et kuna rünnati Türgit, rünnati ka Natot. Sõna võttis ka Anders Fogh Rasmussen, Nato peasekretär, kaitstes Türgit.

Võttes meenutada, et Türgi on hakanud ajama Iisraeli-vastast poliitikat hakates kaitsma relvastatud humanitaarabilaeva ning selle vastuhakku Iisraeli võimudele, Iisraeli kontrollitavates vetes, kontrolli on aktsepteeritud rahvusvaheliselt.

Võib väita, et Türgi hävituslennuk siiski rikkus Süüria õhupiiri, sest niisama ei hakata teise riigi lennukit alla laskma. Seda enam Nato oma.

Türgile annab nähtavasti julgust ka Egiptuse uus suund Iraaniga sõprussuhete loomiseks. Egiptuse juht Morsi on otse välja öelnud, et soovib Lähis-Idas jõudusid tasakaalustada. Muidugi on huvitav, et ta püüab maskeraadi teha valides asepresidentideks kristlase ja naise.

Võttes kokku, Türgi on hakanud norima tüli Lähis-Idas, esmalt tungides Iisraeli vetesse, nüüd Süüria õhuruumi, saades mõlemalt poolt pädeva vastuse, pidevalt valetades ning kasutades ebaausalt Nato tausta. Eesmärk on Islami džihaadi (valitsust) Läänes rakendada pikemas perspektiivis. Kuna läänlased on põhimõttelagedad kaupmehed (poliitkorrektsed), mis nagu näeme, saab kristluse hüljanud piirkonnaga, ning seda näitab ka Nato seisukohavõtt, siis on türklastel ja teistel moslemitel tee küllaltki vaba.

Janno Tults: tutvustus

Maksunduse üliõpilane Tallinna Majanduskoolis. Matemaatikaõpetaja magister Tallinna Ülikoolist. Matemaatika bakalaureus Tallinna Ülikoolist. Elan Tallinnas. Juhin ja toimetan Tarkuseveski UÜs.
Rubriigid: Määratlemata, sildid: , , , , , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga