Jürgen Ligil aeg tagasi astuda

Jürgen Ligi peaks aru saama, et Valitsus on küll riigi juht, aga seda mitte enda huvides, vaid rahva huvides, ning rahvast esindab Riigikogu.

Riik kui suur mehhanism teeb aeglasi ja kindlaid (sest nende ümber keeramine võtab samuti aega) otsuseid. Erasektor on väike ja teeb paindlikke otsuseid. Kreeka jt võlakirjade probleemi liigse laenamisega põhjustas erasektor ning nemad ka selle jama ära lahendagu. Kui oletasid, et teised riigid tulevad appi, siis peaksid ka nad aru saama, et appi tulles võtab riikide protsess pikalt aega. Kui nad sellega ei arvestanud, on ise süüdi. Kui keegi neile valetas, võtku ta vastutusele.

Kokkuvõttes leian, et Jürgen Ligil pole erilist sõnaõigust, kuna ta on asunud teiste heaks võlguvõtmise teed sellise targutamisega, samas kui tõmbas Eesti kasinuse teele takistades Eestil investeerimislaene võtta, et me saaksime ka kriisi ajal areneda. Mitte arutuid, vaid investeerimislaene.

Jürgen Ligi ja rahandusminister pole enam õige komplekt. Aeg lahkuda.

Janno Tults: tutvustus

Maksunduse üliõpilane Tallinna Majanduskoolis. Matemaatikaõpetaja magister Tallinna Ülikoolist. Matemaatika bakalaureus Tallinna Ülikoolist. Elan Tallinnas. Juhin ja toimetan Tarkuseveski UÜs.
Rubriigid: Määratlemata, sildid: , , , , , , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga