Kalamaja parkimisprobleem

Eile korraldas Telliskivi selts Stratumi uuringu esitluse Kalamaja parkimisprobleemist. Uuringust selgus, et probleemi ei olnudki, väljaarvatud asjaolu, et Kalamajja oli otsustatud teha tasuline parkimisala.

Uuring tuvastas, et parkivad autod katavad pisut üle 30% tänavaäärsetest parkimiskohtadest. Tulemus näitab, et igasugune vajadus parkimisprobleemiga tegelemiseks selles piirkonnas puudub. Sellele vaatamata pakkus Stratum igasuguseid “lahendusi” sellele libaprobleemile.

Tundub, et rahvas hakkab unustama, et idee tekkis ajal, kui selgus, et paadimaks ei laekugi ja mujal Tallinnas olid parkimistulud väiksemad, kui prognoositud. Tallinna linnavõim pole tänaseni julgenud välja öelda, et ainsaks uue tasulise parkimisala põhjuseks on vajadus lisaraha saamiseks.

Tundub, et liiga kaua võimul olnud poliitikud ei taju enam reaalsust. Üha uued maksud ju liituvad üldise maksukoormusega ja fakt on see, et kellegi rahakott ei ole põhjatu. Lõpuks enam ei ole rahval raha mida juurde maksta. Lisa siis müügimaks, kilekotimaks, parkimismaksud, jne., kuid üldine laekumine ei suurene, kuna maksude lisamine ei suurenda ringluses olevat raha hulka.

Maksukoormus on täna liiga suur. Täiesti jabur on üritada seda veelgi tõsta.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga